☑️שירותי הדברה החל מ 349 ש"ח!
☑️ שימוש בחומרים פחות רעילים לסביבה
☑️ מינימום נזק וכניסה מיידית לאחר ההדברה
☑️אחריות מלאה על העבודה!
☑️ מדביר מוסמך מטעם הרשות להגנת הסביבה ברישיון
למרות שמדובר על צרה גדולה מאוד ברגע שפשפש המיטה נכנס אלינו לבית, בואו להכיר מה הגודל של פשפש המיטה. הגודל שלו הוא יחסית קטן, פשפש המיטה מגיע לגודל של 7 מ"מ בהיותו בוגר, לאחר ארוחה טובה פשפש המיטה יכול להגיע לגודל של 1 ס"מ.
מצב הפשפש במחזור החיים | גודל ממוצע | נראות |
ביצה | גודל ממוצע כ – 1 מ"מ | צורתה עגולה ככדור בצבע לבן פנינה, הן יהיו מוצמדות לפינות עם חומר שנראה כמו קורי עכביש. |
נימפה | גודל ממוצע 2-3 מ"מ | כנפיים מנוונות (יש לו רק ניצני כנפיים), בעל צורה עגולה ושטוחה בצבע חום בהיר. |
בוגר | 5-7 מ"מ לאחר שהוא ניזון ומלא בדם הוא יכול להגיע לגודל של 1 ס"מ. | במצב בוגר ונימה הם זהים בנראות שלהם, ההבדל היחיד הוא הגודל בעוד כ – 5 מ"מ. |
הצורה של פשפש המיטה – ומידע נוסף על המזיק
מבנה הגוף של פשפש המיטה הוא שטוח ועגול, הצבע שלו משתנה ונע בין חום בהיר לאדום כהה, פשפש בוגר יכול להיות גם עם נקודה שחורה על אזור הגב.
תכונות נוספות של פשפש המיטה
פשפש המיטה קיבל את השם "פשפש המיטה" בגלל התכונות המאפיינות אותו, הוא נמצא בעיקר באזור המזון והמיטה, הוא פעיל בשעות הלילה והוא טיפל של בני אדם. רבים נוטים לחשוב שפשפש המיטה הגיע אליהם אחרי ביקור של הכלב בחצר וככה הוא נכנס הביתה, הסבירות לכך היא נמוכה מאוד מכיוון ופשפש המיטה מגיע בהרבה דרכים אחרות ואינו נצמד לכלבים.
בכל שלב בהתפתחות שלו פשפש המיטה ניזון רק מדם, בשונה מחרקים אחרים שניזונים ממזונות שונים, הסיבה שפשפש המיטה עוקץ וניזון בכל שלב מכיוון והיא חשובה להתפתחות שלו, נקבת הפשפש לא תטיל ביצים אם אין לה אספקה מספקת של דם, הנימפות (הפשפש בשלב הצעיר) לא ישרוד ללא מנת דם מספקת, לעומת זאת פשפש מיטה בוגר יכול לשרוד גם חודשים רבים ללא ארוחה כלל. פשפש המיטה לא חי על הגוף הפונדקאי כמו קרציות המגיעות עם בעלי חיים, הוא מטפס על הגוף רק בכדי לצרוך את מנת הדם שהוא צריך וחוזר למקום המסתור שלו.
משך זמן העקיצה של פשפש המיטה
פשפש המיטה יש לו עקיצה מאוד ארוכה, היא יכולה להימשך גם 15 דקות, הסיבה לכך שהוא יכול לעקוץ במשך זמן ארוך, הסיבה לכך כי הוא מחדיר חומרים המאפשרים לו לבצע זאת, חומר אחד שמונע את קרישת הדם, והחומר השני הוא חומר אלחוש בכדי שהפונדקאי לא יחוש בעקיצה. גפי הפה של פשפש המיטה הם בצורת חדק והוא בעל שיניים בדי שיוכל לחדור עמוק ולעקוץ, את החדק פשפש המיטה מקבל בזמן המנוחה ומוציא אותו רק בזמן העקיצה.
מחזור החיים של פשפש המיטה
מה שמצריך ביצוע של הדברת פשפש המיטה באופן מידי ברגע שזוהתה נגיעות הוא אורח החיים של פשפש המיטה. מיד לאחר הפיכתו של פשפש המיטה לבוגר הוא מתחיל להזדווג, 3 ימים לאחר ההזדווגות נקבת פשפש המיטה מטילה את הביצים שלה, בכל מחזור חיים היא יכולה להטיל גם 300 ביצים, משך הבקיעה של הביצה הוא 6 ימים ושלב הנימפה הוא 6 ימים נוספים, מה שאומר שבתוך 14 ימים לכל היותר, מה שהיה נחשב לנגיעות קלה של פשפש המיטה יכול להפוך להיות ממש מגפה.
מה הופך את פשפש המיטה להיות אחד המזיקים הקשים ביותר
היכולת להבחין בפונדקאי – פשפש המיטה יכול להבחין בפונדקאי במרחק של עד 2 מטרים, הוא יכול להרגיש את חום הגוף ואת הפחמן הדו חמצני שנפלט בנשיפה. היכולת להזהיר את הסביבה, אם פשפש המיטה מבחין בחומרים העלולים לפגוע בו, הוא משחרר פרומון שמזהיר את יתר הפשפשים ומודיע להם לסגת למקום מסתור אחר. יש מחקרים המעידים על כך שפשפש המיטה נמצא איתנו בני האדם כבר אלפי שנים, עוד מימי האדם הקדמון ומצליח להסתגל לשינויים של הסביבה.